Tanúságtétel

ÉLET ISTENNEL

„Kis Szent Teréz realizmusa a Szűzanya alázatával válik teljessé” – beszélgetés Adorján Andreával, a Világban Élő Kármeliták (VÉK) budapesti, Keresztes Szent Jánosról nevezett közösségének tagjával

Forrás: Kármel újság 2015/2 száma, 19 – 20. oldal

 

ENYHE SZELLŐ SUSOGÁSA

Az Irgalmas Jézusról nevezett Fülöp Mária Rita világban élő Kármelita testvérünk idén pünkösdvasárnap tette le végleges ígéretet. Életének e fontos eseménye előtt beszélgettünk személyes útkereséséről, hivatásáról, Isten dicsőítésének és az evangélium hirdetésének öröméről.

Forrás: Kármel újság 2019/2 száma, 7 – 13. oldal

 

A VÁGYAK ÉS SZÁNDÉKOK TALÁLKOZÁSÁRÓL

A székesfehérvári Világban Élő Kármelita közösség két tagjával, a Fux házaspárral, Istvánnal és Ildikóval egymásra találásukról, a mindennapi élet Kármelita megéléséről és közösségük fejlődéséről beszélgettünk.

Forrás: Kármel újság 2019/1 száma, 5 – 11. oldal

 

A SZOLGÁLATOM A HIVATÁSOM

Szabadságunk vagy pihenő időnk eltöltésére nagyon jó lehetőség van a lelkigyakorlatozásban. A kunszentmártoni lelkigyakorlatos ház vezetője, Forgó Andrea mesél arról, hogy miként talált rá a hivatására a kármelita lelkiségben a lelkigyakorlatok szervezésével.

Forrás: Kármel újság 2019/2 száma, 27 – 30. oldal

 

A SZÍVEM A TIÉD

A Szent Erzsébetről nevezett Pocsai Sándorné Katalin idén húsvét második vasárnapján tette le a végleges ígéretét a Világban Élő Kármeliták budapesti közösségében. Évek óta a budapesti kármelita templomunk sekrestyése. A Kármelbe vezető hosszú útjáról beszélgettünk.

Forrás: Kármel újság 2018/2 száma, 22 – 26. oldal

 

AZ EMBER TEST, LÉLEK, SZELLEM EGYSÉGE

Csikósné Heizer Venesz Éva a győri Világban Élő Kármeliták közösségének tagja, lassan két évtizede szervez közösségeket. Tapasztalatait a Kármelben is kamatoztatja. Ennek kihívásairól, egyéni és közösségi képzéseiről, személyes lelki fejlődéséről és Szent Edith Steinnel való személyes kapcsolatáról beszélgettünk.

Forrás: Kármel újság 2019/1 száma, 41 – 45. oldal

 

A HELYÜNKÖN VAGYUNK?

2016 októberében új VÉK alakult Veszprémben, a „királynék városában”. A közösség megalapításához vezető útról, tervekről, hivatásról és „a mai fiatalokról” Major Lászlót (jobbra) és alapítótársát, Sípos Balázst (balra) kérdeztük.

Forrás: Kármel újság 2017/1 száma, 24 – 28. oldal

 

A FELÉD VEZETŐ ÚTON

Hajdú János és Ibolya az attyapusztai Világban Élő Kármelita közösség tagjai. Több éve az itt található Marton Marcell lelkigyakorlatos ház gondnoki szolgálatát látják el. A Kármelbe vezető közös útjukról beszélgettünk.

Forrás: Kármel újság 2018/1 száma, 54 – 59. olda

 

LEGYEN ÚGY, AHOGY TE AKAROD

Szabóné Andrási Zsuzsával, a soproni VÉK közösség tagjával többek között az Isten szeretetével való találkozás kifejezhetetlen, de átalakító élményéről, a lelki küzdelemről, a kármelita szentek írásainak megvilágosító hatásáról beszélgettünk.

Forrás: Kármel újság 2020/1 száma, 35 – 39. oldal

 

A SZERETETNEK MINDIG FEJLŐDNIE KELL

A világban élő kármeliták pécsi csoportjának megszületéséről és fejlődéséről annak felelősét, Várbíró Évát kérdeztük.

Forrás: Kármel újság 2017/1 száma, 62 – 67. oldal