Kecskemét

 Lisieux-i Szent Terézről nevezett VÉK Közösség

Közösségünk 2017. januárban alakult. A három végleges ígéretes testvér korábban a kunszentmártoni Világban Élő Kármelita Közösség tagja volt. A kunszentmártoni rendház, és a benne élő mindenkori szerzetes testvérek imádságos és áldozatos életének gyümölcseiként tekintünk magunkra. Ott ismertük meg a Kármel édességét, ott tapasztaltuk meg a közösség befogadó erejét, és itt kaptunk muníciót, és bátorítást a tovább lépéshez. 

A kecskeméti VÉK egy kicsi közösség, három végleges ígéretes, egy ideiglenes ígéretes testvér, kettő novicius testvér, és egy jelölt tagja van. 

Az Alföld különböző településeiről származunk, közösségi találkozásainknak gyakorta a kecskeméti Szentcsalád Plébánia ad otthont. Havonta egyszer találkozunk, vasárnap délután. 
Közösségünk minden tagja részt vesz a VÉK országos képzésében is. 

Közösségünk minden tagja hosszú évek alatt megérlelődő vágy után találta meg a helyét a Kármel családjában. Valljuk, hogy a mi felnőtt kereszténységünk itt teljesedett ki. Itt találtuk meg azt a kincset, amelyre a szívünk régóta vágyakozott. Itt ébredtünk rá, hogy egy mély barátságot élhetünk meg a Jóistennel, aki nincs távol, hanem a szívünkben él. 

Közösségünk örömmel várja azok jelentkezését akik vágyat éreznek ennek a barátságnak a felfedezésére, és a Kármel hatalmas gazdagságának megismerésére.
Jelentkezni a közösség kapcsolattartóinál lehet az alábbi elérhetőségeken.

Kapcsolattartók: Kutas Tibor és Kutas Tiborné Mária

Tel: +36308599198,  +36304329322
E-Mail: kecskemet@ocds.hu