Nyíregyháza

Nagyboldogasszonyról nevezett VÉK Közösség

A Kármelhegyi Boldogasszony Édesanyánk szeretett gyermekei vagyunk, akikkel Ő örök szövetséget kötött, akiket el nem hagy sose, akiket húsz év után is összetart „szépszeretetével”, akikre ráterítette vállruháját és meghívott az ő rendjébe a Kármel hegyére. Az ő szeretett gyermekei, akiknek ontja gyümölcseit és keresztjeink felvételével példáját követve és erényeiben való részesülést kérve megyünk az ő Jézusához és a cél felé, hogy egyszer mi is láthassuk az Istent. És azt akarta, hogy ami elkezdődött, az folytatódjon 19 év elteltével is.

Közösségünk az Ő mennybevételének ünnepén, 2018. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján alakult. Ekkor tették le végleges ígéretüket öten és ideiglenes ígéretüket hárman. Azóta szeretettel fogadjuk a fiatal és középkorú, lelkiségünk iránti érdeklődőket.

Missziónk:

Törekszünk szentháromságos életet élve járni zarándokutunkat és élő kapcsolatban, szeretettel megélni kármelita családtagjainkkal mindennapjainkat, tanítványságunkat. Máriához hasonlóan mi is „Igent” mondunk a meghívásra.

Egyházközségünk, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház és az örökösföldi Isteni Irgalmasság-templom életébe aktívan bekapcsolódunk, segítjük az ünnepekre való felkészülést, ápoljuk a kapcsolatot a lelkigyakorlatokon az ország más VÉK-tagjaival. Betegek látogatásával, idős papjaink mindennapjainak segítésével, sérült felnőttek rendszeres heti látogatásával, templom díszítésével és akolitus szolgálattal szolgálunk.

A templomokba kihelyezett imaszándékokat havi rendszerességgel első csütörtökönként Örökösföldön Szentségimádáson a hívekkel együtt visszük Urunk elé közös imádságban, elmélkedésben.

A közösség kapcsolattartói és tagjai szeretettel várják a „Terézi Kármel” lelki családba meghívást érző testvéreink jelentkezését első hétfőnként 17.00-19.00 óra között plébániai összejöveteleinken.

Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.

Zsatku László és Zsatkuné Szabó Mónika
(Tel.: +36 30 493-1919)