Esemény,  Lisieux-i Szent Teréz,  Nyíregyháza,  Tanúságtétel

Rózsaeső Imaest volt Nyíregyházán

Rózsaeső Imaestet tartott Nyíregyházán az Isteni Irgalmasság Templomban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség.

Majdnem három évtizedes hagyomány a Nyolc Boldogság Közösségben, hogy minden év őszén Rózsaeső imaesteket szervez Lisieux-i avagy Kis Szent Teréz közbenjárását kérve.

Nyíregyházán tavaly került először megrendezésre Lisieux-i Szent Teréz ünnepnapja alkalmából Örökösföldön, az Isteni Irgalmasság Templomban az imaest a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség tagjai által.

Némileg megismerve ennek a szentnek az útját, azt láthatjuk, hogy a szenvedés felajánlása más lelkekért Teréz hivatásának fő mozgatórugója volt. Mikor beteg lett, rendtársainak azt ígérte, hogy halála után még inkább közbenjár majd a lelkekért, mint itt a földi életben. „Ha az égben leszek, megkezdem az én küldetésemet. Igen, azzal akarom tölteni a mennyországomat, hogy jót teszek a földön.”

Az imaest eseménye Szent Teréznek eme lelkiségén alapul, és az ő közbenjárásában bízva írnak levelet hozzá a résztvevők.

Az est folyamán Teréz naplójából hangoztak el idézetek a tanúságtételek között.

Majd a szervezők fehér lapokat és borítékokat osztottak ki a jelenlévőknek, hogy imakéréseiket papírra vetve a Szentségimádás alatt az oltár elé helyezzék.

Az imaestet ünnepi Szentmisével zárult, melyet Németh István atya celebrált.

Köszönet a tanúságtevőknek és a Társ-Ak gitáros kórusnak.

A kármelita lelkiség irént érdeklődőket a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társ-székesegyház plébániáján várjuk szeretettel minden első hétfőn 17.15-kor a raklapos terembe.