Sopron

Keresztes Szent Jánosról nevezett VÉK Közösség

Közösségünk a sopronbánfalvi kármelita nővérek imádságos életének kisugárzásaként jött létre 1947. augusztus 15-én. A szerzetesrendek megszűnését követően több nővér Sopronban telepedett le, így az ő segítségükkel a Világi Rend, akkori néven „Harmadrend” a legnehezebb időben is fennmaradt. Később a Domonkos templomba került a kármelita Raphael atya, és így titokban tovább folytatódtak a beöltözések, és ígéret tételek.

Elérkezett 1993 év amikor Bernát ocd atya, attyapusztai perjel lett a soproni VÉK közösség asszisztense, így visszatért az aktívitás (lelki napok, imatalálkozók) a közösség életében.

Missziónk:

Mi kármeliták a Rend Szent Alapítóinak tanítása és karizmái szerint hiszünk Isten szeretetében, és él a vágy bennünk az Istennel való belsőséges kapcsolat állandó, mély megélésére. 

Mindennapi életünket a szív imája, a belső ima formálja. 

Isten igéjétől vezérelve szeretnénk élni a kapcsolatot az élő Istennel a mindennapi családi és szakmai életben.

Közösségünk tagjai Sopron és környékén élnek, havonta egyszer találkozunk imára, elmélkedésre, továbbképzésre, megosztásra, majd ezt követően közösen részt veszünk a soproni Szent Imre templomban szentmisén. 

Közösségünk segít a kármelita hivatás elmélyülésében, nevel az alázatosságra, odafigyelésre, belátásra, a kölcsönös szeretet gyakorlására, megbocsátásra.

Bekapcsolódunk az országos „Kármel-család” munkájába, közös képzéseken előadásokon lelkigyakorlatokon veszünk részt.

Szeretettel várjuk azon testvérek jelentkezését, akik hívást, megérintettséget éreznek a Kármelita lelkiség iránt.

Érdeklődni: Orbánné Németh Magdolna ocds (tel: +36 30 2373-590, email: sopron@ocds.hu) képzés felelősnél lehet.